Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start / Om sjukresor / Sjukresekort

Sjukresekort

Tänk på att inte registrera sjukresekort till patienter som inte har rätt till sjukresor. Ta först reda på om patienten har rätt att få tillstånd för sjukresor innan du registrerar ett sjukresekort.

Sjukresekortet är ett fysiskt kort som patienten ska använda för att genomföra sjukresor med taxi eller rullstolstaxi utan att betala i bilen. Det fungerar bara om patienten har giltiga tillstånd för sjukresa. Patienten kan använda samma sjukresekort för sjukresor till olika vårdenheter. Be patienten att spara sitt sjukresekort.

Kortets unika nummer registreras på patientens personnummer i sjukresewebben. Kortet kan bara registreras i sjukresewebben en gång. Om kortet spärras går det inte att häva spärren och kortet kan inte användas igen. Fråga därför din patient och försäkra dig om att hen inte längre har kvar kortet innan du spärrar det.

Sjukresekort fram- och baksida

Sjukresekortet har en kännbar markering på kortets ena kortsida. Det en liten fördjupning för de patienter som annars har svårt att skilja sitt sjukresekort från övriga plastkort i samma storlek, till exempel betalkort eller id-kort.

Beställa sjukresa med sjukresekort

Patienten måste alltid tala om numret på baksidan av sjukresekortet när hen beställer sin sjukresa och ha med sig samma kort till taxibilen och under själva resan. Detta är extra viktigt att tänka på när patienten har flera kort aktiva i sjukresewebben. Patienten kan välja vilket kort som hen vill beställa sjukresan på men måste ta med rätt kort till bilen. Läs mer om hur du beställer sjukresor här >>

Beställa sjukresekort

Beställning av oregistrerade sjukresekort till din mottagning eller avdelning gör du här under.