Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start / Om sjukresor / Driftstörning i Sjukresewebben

Driftstörning i sjukresewebben

Hantering vid driftstörning i sjukresewebben

Om det inte går att registrera tillstånd i sjukresesystemet på grund av driftstörning gäller denna hantering. Tänk på att de patienter som sedan tidigare har registrerade tillstånd för sjukresa och sjukresekort kan beställa sin resa som vanligt.

Resa med taxi

Patienter som har behov att åka sjukresa med taxi och inte kan vänta på att systemet kommer igång igen kan beställa och lägga ut pengar för en privat taxi med valfritt taxibolag. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd från er för att få ersättning i efterskott. Du som har behörighet till sjukresewebben registrerar ett tillstånd för ersättning av utförd resa i systemet när det är i drift igen. Har du ingen behörighet till sjukresesystemet fyller du i formuläret <<Tillstånd för ersättning av redan utförd resa>>.  

Resa med rullstolstaxi

Patienter som ska åka med rullstolstaxi och inte kan vänta på att sjukresesystemet kommer igång igen kan ringa till rullstolstaxi och lägga ut pengar för resan. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd från er för att få ersättning i efterskott. Du som har behörighet till sjukresewebben registrerar ett tillstånd för ersättning av utförd resa i systemet när det är i drift igen. Har du ingen behörighet till sjukresesystemet fyller du i formuläret <<Tillstånd för ersättning av redan utförd resa>>.  

Vid beställning måste det anges om transportrullstol behövs, det vill säga om patienten inte har egen rullstol. Om trappklättrare behövs ska det också uppges vid beställning. Rullstolstaxi kan beställas hos nedanstående taxibolag.

Samtrans 08-1200 1200

Sirius 08-745 33 01

Cabonline (Sverigetaxi och Taxikurir) 08-28 75 15

Haninge & Nynäshamns taxi 08-741 11 11

Södertälje taxi 08-554 205 10

Roslagstaxi 0176-123 45

Sjukresebiljetter

Akutmottagningar har sjukresebiljetter som ska användas vid driftstörningar.  Sjukresebiljetterna gäller endast för resor med taxi i Stockholms län. Läs mer om hur sjukresebiljetter fungerar här.