Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Utbildning


Här hittar du information om våra utbildningar och hur du anmäler dig. Här finns också information om hur du kan boka in en informationsträff hos er.

Start / Utbildning

För att du ska få kunskap om regler och villkor för sjukresor erbjuder vi en e-utbildning. Du får en introduktion till sjukresewebben och du får lära dig hur tillstånd för sjukresor hanteras. Efter utbildningen får du behörighet till sjukresewebben. Utbildningen är avgiftsfri och riktar sig till dig som arbetar inom den regionsfinansierade vården.

För frågor kontakta Helpdesk på telefonnummer 08-123 331 70 eller skicka e-post till utbildningsjukresor@sl.se.

Varför behöver jag utbildning?

För att du ska kunna registrera tillstånd för sjukresa på ett korrekt sätt krävs kunskap om de regler och villkor som gäller för sjukresor. Det är viktigt att du följer det regelverk som regionsfullmäktige beslutat om. Alla vårdgivare som drivs av regionen eller har avtal med regionen är skyldiga att följa de regler som regionsfullmäktige beslutat om.

När måste jag gå utbildningen igen?

Anledningen till att du behöver gå utbildningen igen är för att säkerställa att du som har behörighet till sjukresewebben är uppdaterad i reglerverket och har kunskap i den hantering som gäller.

Du måste gå utbildningen igen om du

  • inte har varit aktiv i sjukresewebben på över ett år och det var mer än fem år sedan du gick utbildningen.

Du måste göra kunskapstestet om du

  • inte har varit aktiv i sjukresewebben på över ett år men har gått utbildningen för mindre än fem år sedan.

Klicka på E-utbildning Hantera sjukresor i menyn till vänster för att läsa mer om hur du går tillväga för att genomför utbildningen och få behörighet till sjukresewebben.

Personuppgiftsbehandling

När du gjort utbildningen och anmäler det till oss behandlar vi vissa av dina personuppgifter. Hälso- och sjukvårdsnämnden inom Region Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
Vi behandlar endast de personuppgifter som du själv lämnar till oss.

Syfte med behandlingen
Administrera kursresultat och behörigheter till sjukresewebben.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter på sidan Om sjukresor, Så hanterar vi personuppgifter >>