Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Utbildning


Här hittar du information om våra utbildningar och hur du anmäler dig. Här finns också information om hur du kan boka in en informationsträff hos er.

Start / Utbildning

Utbildning i sjukresors regelverk

För att du ska få kunskap om regler och villkor för sjukresor och behörighet till sjukresewebben erbjuder vi en e-utbildning. Utbildningen är avgiftsfri och riktar sig till dig som arbetar inom den regionsfinansierade vården och inom tandvården. Du behöver inte vara tillståndståndsgivare för att gå utbildningen och få behörighet.

I utbildningen får du en introduktion till sjukresewebben och du får lära dig hur tillstånd för sjukresor hanteras. Efter godkänd utbildning får du behörighet till sjukresewebben där du registrerar tillstånd för sjukresor. För att kunna logga in i Sjukresewebben ska du använda ditt eTjänstekort (eller SITHS-kort som det ibland kallas).

Här hittar du mer information om hur du beställer ett eTjänstekort: Beställa eTjänstekort

Sjukresewebben

Sjukresewebben är Region Stockholms tillståndssystem för sjukresor. I systemet registrerar du nya tillstånd för sjukresor. Du kan även söka fram och se tidigare tillstånd som du och dina kollegor har registrerat på patienter. Det är också här du registrerar, söker fram och spärrar sjukresekort.

För frågor kontakta Helpdesk på telefonnummer 08-123 331 70 eller skicka e-post till utbildningsjukresor@sl.se.

Varför behöver jag utbildning?

För att du ska kunna registrera tillstånd för sjukresa på ett korrekt sätt krävs kunskap om de regler och villkor som gäller för sjukresor. Det är viktigt att du följer det regelverk som regionfullmäktige beslutat om. Alla vårdgivare som drivs av regionen eller har avtal med regionen är skyldiga att följa de regler som regionfullmäktige beslutat om.

När måste jag gå utbildningen igen?

Anledningen till att du behöver gå utbildningen igen är för att säkerställa att du som har behörighet till sjukresewebben är uppdaterad i reglerverket och har kunskap i den hantering som gäller.

Du måste gå utbildningen igen om du

  • inte har varit aktiv i sjukresewebben på över ett år och det var mer än fem år sedan du gick utbildningen.

Du måste göra kunskapstestet om du

  • inte har varit aktiv i sjukresewebben på över ett år men har gått utbildningen för mindre än fem år sedan.

Klicka på E-utbildning Hantera sjukresor i menyn till vänster för att läsa mer om hur du går tillväga för att genomför utbildningen och få behörighet till sjukresewebben.

Personuppgiftsbehandling

När du gjort utbildningen och anmäler det till oss behandlar vi vissa av dina personuppgifter. Hälso- och sjukvårdsnämnden inom Region Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
Vi behandlar endast de personuppgifter som du själv lämnar till oss.

Syfte med behandlingen
Administrera kursresultat och behörigheter till sjukresewebben.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter på sidan Om sjukresor, Så hanterar vi personuppgifter >>