Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.

Utbildning


Här hittar du information om våra utbildningar och hur du anmäler dig. Här finns också information om hur du kan boka in en informationsträff hos er.

Start / Utbildning

För att du ska få kunskap om regler och villkor för sjukresor erbjuder vi utbildningar. Du får en introduktion till sjukresesystemet och du får lära dig hur tillstånd för sjukresor hanteras. Efter utbildningen får du behörighet till sjukresesystemet. Utbildningarna är avgiftsfria och riktar sig till dig som arbetar inom den regionsfinansierade vården.

Vi erbjuder två olika typer av utbildning. En lärarledd utbildning som passar dig som vill ställa frågor i samband med utbildningen och en e-utbildning som du kan göra från din arbetsplats. Till vänster i menyn kan du läsa mer om respektive utbildning och om hur du anmäler dig.

Just nu kan vi inte erbjuda lärarledda utbildningar. 

För frågor kontakta Helpdesk på telefonnummer 08-123 331 70 eller skicka e-post till utbildningsjukresor@sl.se.

Varför behöver jag utbildning?

För att du ska kunna registrera tillstånd för sjukresa på ett korrekt sätt krävs kunskap om de regler och villkor som gäller för sjukresor. Det är viktigt att du följer det regelverk som regionsfullmäktige beslutat om. Alla vårdgivare som drivs av landstinget eller har avtal med regionen är skyldiga att följa de regler som regionsfullmäktige beslutat om.

När måste jag gå utbildningen igen?

Anledningen till att du behöver gå utbildningen igen är för att säkerställa att du som har behörighet till sjukresesystemet är uppdaterad i reglerverket och har kunskap i den hantering som gäller.

Du måste gå utbildningen igen om du

  • har gått utbildningen för mer än fem år sedan och inte har varit aktiv i sjukresesystemet på över ett år. 

Du måste göra ett kunskapstest om du

  • inte varit aktiv i sjukresesystemet på över ett år men har gått utbildningen för mindre än fem år sedan.

Personuppgiftsbehandling

I samband med anmälan till utbildning i regelverket för sjukresor och registrering i e-utbildning ”Hantera sjukresor” behandlar vi vissa av dina personuppgifter. Hälso- och sjukvårdsnämnden inom Region Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
Vi behandlar endast de personuppgifter som du själv eller den person som anmält dig till kursen, lämnar till oss.

Syfte med behandlingen
Administrera kursresultat och behörigheter till sjukresesystemet.

Läs mer om vår hantering av personuppgifter på sidan Om sjukresor, Så hanterar vi personuppgifter >>