Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start /

Har du problem med sjukresewebben

Här följer några tips och råd som kan underlätta för dig.

Om du har problem med att logga in kan det bero på olika saker.

  • Du loggar in på sjukresors hemsida www.sjukresor.regionstockholm.se Du kommer bara rätt om du klickar på den rosa "Logga in" knappen uppe till höger på sjukresors hemsida.
  • Om du inte kan logga in med ditt eTjänstekort kan det bero på att du inte har rätt inställningar på ditt eTjänstekort. Läs mer om eTjänstekort på vårdgivarguiden Hantera ditt eTjänstekort | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se)
  • Välj rätt certifikat, innan du fortsätter att logga in. Arbetar du på en privat enhet kan du ha fler certifikat på ditt eTjänstekort.
  • Om du inte kan logga in med ditt eTjänstekort beror det på att du inte har rätt inställningar i din dator eller på ditt eTjänstekort.  Kontakta då SFIT.

Får du problem med vissa funktioner inne i systemet när du skapar tillstånd?

Det kan dels bero på att du missat att fylla i någon uppgift, kontrollera att du fyller i och klickar rätt. Kom ihåg att du måste lägga till reseinformation innan du klickar på knappen Skicka in. Det gör du genom att klicka på den blå knappen Lägg till reseinformation. 

Ladda ner manualen eller titta på filmerna för att lära dig det nya systemet. Du hittar filmerna och manualen här>>

Det kan också bero på så kallade kakor. För att rätta till kakorna behöver du stänga ner hela den webbläsare som du ha öppen. Alltså kryssa ner hela sidan och öppna webbläsaren på nytt.

Om du aldrig tidigare haft behörighet till sjukresesystemet måste du först gå utbildningen i sjukresor regelverk. Information om utbildningen hittar du här>>