Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start /

Ny funktion och hantering vid makulering av sjukresekort

Från och med torsdagen den 19:e april kommer en ny funktion att införas vid makulering av sjukresekort.

Den nya funktionen är att när ett sjukresekort makuleras i Sjukresesystemet så kommer den eller de resor (beställda fordon) som redan är bokade på det kortnumret automatiskt att avbokas. Det innebär att om din patient redan har bokat en resa på det sjukresekortnummer som ni makulerar, så kommer resan automatiskt försvinna från bokningssystemet. Inget fordon kommer därför åka ut till beställd adress. 

Det är viktigt att du informerar din patient om att de måste beställa de eventuella resorna igen på det nya sjukresekortsnummer som ni registrerat. Tänk på att er patient kan ha bokat resor till andra vårdgivare på det sjukresekort som ni makulerar. Kontrollera alltid först med patienten om hen redan har ett giltigt kort hos sig innan ni makulerar och registrerar ett nytt kort. Ett och samma sjukresekort kan användas av patienten för resor till olika vårdgivare.

Den nya funktionen gör att fordon inte åker fram i onödan. Resor som är beställda på ett kort som makuleras kan aldrig genomföras. 

Särskild hantering gäller vid så kallade schemaresor för patienter med dialys. För frågor kontakta Helpdesk 08 686 31 70.  

Om sjukresekort

Förutsättningen för att genomföra resa med sjukresekort är att resan är beställd med det sjukresekort som patienten har med sig till bilen. Kortet måste då vara aktivt. Sjukresekort makuleras ibland i samband med att ett nytt kort måste registreras. Det kan bero på att patienten inte hittar eller har glömt sitt sjukresekort och därför behöver ett nytt sjukresekort för att kunna beställa sina resor. Det går inte att återaktivera ett makulerat kort.